Filter
 • Oproep gemeente : Aan tafel met mantelzorgers

  De gemeente Middelburg en Manteling nodigen Middelburgse mantelzorgers uit voor een heerlijke lunch in het Spiegeltheater. U bent van harte welkom op vrijdag 17 juni om 12.00 uur. De lunch duurt tot ongeveer 13.30 uur.

   

  Tijdens de lunch kunt u van gedachten wisselen met o.a. wethouder Saskia Szarafinski, ambtenaren en klantondersteuners van de gemeente Middelburg en medewerkers van Manteling. De gemeente wil heel graag van u horen waar u in de praktijk tegen aan loopt als mantelzorger, welke dingen voor u belangrijk zijn en waar u het beste mee geholpen bent. De gemeente hoopt van de mantelzorgers veel suggesties en tips te krijgen om in het gemeentebeleid meenemen. En natuurlijk hoopt de gemeente ook dat u geniet van het eten en de ontmoeting met andere mantelzorgers. Na afloop krijgen de deelnemers een verslag van de bijeenkomst

  ...
 • Burendag zaterdag 26 september

  zaterdag 26 september 2015 12.00 tot 16.00uur

   

  Buurten worden leuker, socialer en veiliger als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt.
  Het gezellig ontmoeten en in een ontspannen sfeer laten informeren over zaken die in deze wijk spelen, dat kan op Burendag Griffioen op zaterdag 26 september georganiseerd door alle stichtingen van de wijk Griffioen.

  Voor de kinderen zijn er tal van activiteiten: waterrakket schieten, stokbrood bakken en natuurlijk opeten, spelletjes en springkussens.

  Verder is er live muziek en een optreden met Spaanse dans. Er is gratis koffie, thee en limonade. Er wordt een wedstrijd georganiseerd “Wie bakt de

  ...
 • Op de fiets naar Knokke

  Op zaterdag 12 september zullen we weer een sportief evenement verzorgen. We gaan fietsen vanaf het wijkgebouw naar Knokke en ook terug. Vanuit Vlissingen zullen we met de boot naar Breskens varen. We fietsen langs de kust, waar we over de zeedijk rijden ,langs Waterdunen, en door de schitterende polders, met de bekende Verdronken Zwarte Polder. Uiteindelijk belanden we via Het Zwin in Knokke. We gaan geen wielrenwedstrijd organiseren, maar een tocht rijden die voor elke fietser te voltooien is. Indien u wel mee wilt maar geen gepaste fiets heeft, adviseren wij u om een exemplaar te huren bij een fietsenmaker in de wijk.
  Voor gereedschap en bandenplak zullen wij zorgen. Op de heen- en terugweg zullen we een aantal keren stoppen voor de nodige versnaperingen, die zullen worden verzorgd door de wijkvereniging. ( koffie, thee, frisdrank en ????) Het plan is om in Knokke een gelegenheid te zoeken waar we kunnen lunchen, dit is voor eigen rekening.

  ...
 • Gezocht : De grootste Griffioenkennisknobbel

  help op vrijdagavond 23 januari 2015 vanaf 20.00 uur zoeken

  in Hof ’t Seijs (wijkcentrum stichting Griffioen “ De Wijk” )

  door middel van onze eerste Kennisquiz.

 • Kerstboomverbranding GAAT NIET DOOR

   

  {MW_ImageArticleTitle}images/griffioendewijk/articles/kerstboomverbranding.jpg{/MW_ImageArticleTitle}

  Vanwege de harde wind is er besloten de kerstboomverbranding van vanavond te verplaatsen naar een nader te bepalen moment.
  De inname van de bomen zal vandaag wel gewoon plaatsvinden.

  Op zaterdagavond 10 januari willen we de jaarlijkse kerstboomverbranding weer houden op het Speelhof Hoogerzael
  Om precies 19:00 wordt het vuur aangestoken....

 • Jeugd darttoernooi (geannuleerd)

  {MW_ImageArticleTitle}images/griffioendewijk/articles/darttoernooi.jpg{/MW_ImageArticleTitle}

  Ben jij tussen de 10 en 15 jaar?

  Schrijf je dan nu in voor het 1e Jeugd Darttoernooi van de wijk en win die beker!!

  WEGENS TE WEINIG ANIMO GAAT HET JEUGDDARTTOERNOOI NIET DOOR

 • Onthulling wensbomen

  13 December werden door burgemeester Bergmann de 2 kerstbomen onthuld waar de kinderen van basisschool de Bijenburgh en Cederhof zo hard aan hadden gewerkt. De ene boom is versierd met kerstballen waarin allerlei mooie wensen staan. De andere boom is versierd met sterren.
  Wilt u ook weten wat de kinderen allemaal wensen?
  Ga dan een kijkje nemen aan de voorkant bij Foodmaster Middelburg.
  Foto's van de onthulling zijn te bekijken in het fotoalbum.

   

 • Wijktafel 28 November

  Heeft u de wijktafel gemist of wilt u deze nog eens terug zien? Vanaf nu kan dat.

  Per agendapunt is er een video.

  Of kijk in het menu bij Media->Video Wijktafel

 • Sinterklaasfeest goed bezocht

  Vanmiddag waren er circa 50 kinderen welke allemaal geinteresseerd waren in een cadeautje van Sinterklaas.

  Na eerst leuk te hebben gesjoeld, getekend en gedanst te hebben op de matten was het dan eindelijk zover.

  Na diverse liedjes te hebben gezongen en het uitdelen van cadeautjes is Sinterklaas weer vertrokken om andere kindjes blij te maken.

  Voor foto's kun je terecht in het fotoalbum.

 • Dartstoernooi

  Helaas gaat het dartstoernooi op 14 December NIET door. In plaats daarvan gaan we apenkooien. Start vanaf 19:00 uur.

 • Wijktafel 28 November

  Woensdagavond 28 november organiseert de gemeente weer een wijktafel voor de Griffioen. Burgemeester Harald Bergmann stelt zich daar voor. En u kunt omgekeerd van de gelegenheid gebruik maken uw wensen, ideeën en eventuele klachten aan hem mee te delen.

  Behalve de kennismaking met de burgemeester staan op de agenda:

  • Onderwijs(plus)voorziening in de Griffioen – toelichtingen van vertegenwoordigers van RPCZ en de besturen Archipel, VOC en Kinderopvang Walcheren.
  • Presentatie van interviews met bewoners van de wijk door Stichting Welzijn Middelburg.
  • De stichtingen in de wijk, zoals Hoogerzael, Bomenbuurt en Griffioen “de Wijk”, presenteren actuele stand van
  ...
 • Digitale griffel

  Bekijk vanaf heden de Griffel ook digitaal.

  Digitale versie

 • Griffel

  Hier kunt u de Griffel nog eens digitaal bekijken.

 • Lampionoptocht

  Helaas was het niet zo druk als voorgaande jaren maar met blaaskapel de Koenkelpot werd de wandeling door de wijk toch een waar feestje.

  Foto's zijn te hierbekijken

  De film is hier te bekijken

 • Kerststukjes maken

  Vrijdagavond 7 december verzorgt atelier Bloemfantasie voor ons een workshop bloemschikken op het thema kerst.

  De workshop is in het wijkgebouw aan de Europalaan en begint om half acht.De kosten bedragen vijftien euro; dat is inclusief alle materialengebruik, koffie of thee.

  Deelnemers nemen wat zij die avond maken mee naar huis om daar nog na te kunnen genieten en mogelijk nog
  wat inspiratie op te doen om thuis op het thema door te gaan.

 • Halloween geslaagd

  Met circa 70 kinderen hebben we Zaterdag 27 oktober halloween gevierd. 's-middags werd er geschminkt, getekend en film gekeken. Nadat de frieten waren opgegeten gingen de kinderen opzoek naar 'spoken' in de wijk. Zij hadden snoep en een letter. Wanneer alle letters bekend waren kon je hier het woord 'duisternis' van maken. HIermee kreeg je toegang tot speelhof Hoogerzael.

  Foto's zijn te bekijken in het fotoalbum.

 • Creamiddag 24 Oktober

  Vanmiddag waren er veel kinderen naar het wijkcentrum gekomen. We gingen knutselen voor Halloween. Dat moet een beetje griezelig zijn, dus we hadden skeletten die uitgeknipt moesten worden.

  Dat viel nog niet mee, want denk eens aan al die botjes die toch allemaal te zien moeten zijn. Er was dan ook wel eens een skelet met een teen of vinger te weinig!Maar over het algemeen werden ze prachtig! De 'schaduwstukjes' werden zwart gekleurd, wat nog voor een extra effect zorgde.

  Op de foto's is te zien hoe hard er gewerkt is.

  Maar, daarmee was onze middag nog niet gevuld, want een karateles volgde nog. Je kon zien dat de kinderen al wat geleerd hadden in de twee vorige lessen.

  Toch wel een rustig idee, onze kinderen kunnen zich prima verdedigen als de nood aan de man komt!

 • Oproep halloween

  OPROEP:

  Ook dit jaar vieren we in het wijkcentrum weer HALLOWEEN. De kinderen kunnen worden geschminkt, mee eten in het wijkcentrum en dit jaar gaan we op zoek naar griezels in de wijk, waar de kinderen hun lekkernij kunnen halen. Wilt u mee werken en zorgen dat de kinderen een gezellige zak snoep/koek/fruit mee naar huis kunnen nemen, dan kunt u uw lekkers afgeven in het wijkcentrum op zaterdag 27 oktober na 16:00.

  U mag natuurlijk uw huis versieren om te zorgen voor een gezellige Halloweensfeer in wijk de Griffioen. Dan heeft u kans dat er kinderen bij uw huis aanbellen. Wij zullen vooral de speurtocht naar griezels houden in de

  ...
 • Schoonmaakgroep

  Schoonmaken. Vervelend werk? Nee, niet in ons wijkcentrum! Daar is schoonmaken een gezellig karwei!

  We hebben in onze wijk een enthousiaste mensen die zorgen dat ons wijkcentrum er altijd netjes en schoon uitziet. Iedere twee weken wordt er gepoetst. We doen dit altijd in een groepje van 4 mensen. Meestal ’s morgens en we spreken onderling af wanneer we dat doen. Het schema is zo dat we ongeveer 1 keer in de zes weken aan de beurt zijn. En behalve schoonmaken is er ook altijd tijd om gezellig een bakje koffie te drinken.

  Heb je interesse, of wil je informatie hierover of wil je eens op een schoonmaakmorgen komen kijken?

  Stuur een mail naar:

  Groepen

  stichting Griffioen "de Wijk" heeft circa 50 vrijwilligers welke zich inzetten voor 1 of meerdere taken binnen onze stichting.

  Deze taken zijn onderverdeeld in de volgende commissies:

  • activiteitengroep
  • beheergroep
  • flyerverspreiding
  • horecagroep
  • klusgroep
  • pr-groep
  • publicatieborden
  • schoonmaakgroep
  • troepgroep
 • Aanmelden halloween

  Op zaterdag 27 oktober gaan we Halloween vieren. Kom je ook?????
   We gaan weer een Halloweenfeest houden. Deze keer gaan we griezelige griezeljacht doen!!! Wij gaan ondertussen schminken en als jullie het gezellig maken wordt ’t echt een feestje!! Om 15:00 starten we in het wijkcentrum. Er is de mogelijkheid om frietjes+snack mee te eten tegen een eigen bijdrage van 2,50 p.p. Rond 16:45 zullen we de frietjes met kroket of frikandel bestellen en daarna eten.
   
   
  Rond 18:30 gaan we de wijk door op zoek naar Griezels waar we lekkers van kunnen krijgen. We lopen niet heel de wijk de Griffioen door natuurlijk!!, maar blijven tussen het wijkcentrum en de
  ...
 • Vuilniszakken modeshow

  Wat je van vuilniszakken niet allemaal kan maken........geweldig......en dan een modeshow op muziek. Helemaal leuk!!!

  Het was een gezellige woensdagmiddag...........gaan we misschien nog wel een keer doen, want de meiden hadden lol voor 10.

  Foto's zijn hierte bekijken

 • Wijkcentrum weer geopend

  Vanaf komende vrijdag bent u weer van harte welkom in ons wijkcentrum.

  We beginnen meteen met een leuke activiteit 'Amerikaans Jokeren'

 • 3e ronde

  Vanaf afgelopen maandag is de 3e ronde gestart. Wederom kun je digitaal de standen doorgeven. Door middel van de unieke code die je hebt ontvangen bij je aanmelding kun je via onderstaande link de standen doorgeven.

  Standen doorgeven

   

  Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en verschillende poules kun je hierbekijken.

 • Afscheid Kees Joosse

  Beste wijkbewoners van de Griffioen,

   

  Na vele jaren van trouwe dienst voor de Stichting Griffioen “De Wijk” heeft
  voorzitter Kees Joosse zijn bestuursfunctie neergelegd.

  Om dit feit niet ongemerkt voorbij te laten gaan, willen wij u/jullie uitnodigen
  voor een receptie die aan Kees wordt aangeboden

  ...
 • Jeu de Boules

  De 2e ronde is van start gegaan. Poulesstanden zijn hier te bekijken

  Door middel van de unieke code die je hebt ontvangen bij je aanmelding kun je via onderstaande link de standen doorgeven.

  Standen doorgeven

  Vanaf dit jaar is het ook mogelijk de jeu de boules gegevens te zien en in te voeren op je mobiele telefoon of tablet. Hiervoor is er een applicatie gemaakt welke geoptimaliseerd is voor je mobiele telefoon of tablet. Om hier gebruik van te maken open je je favoriete browser en tik je jeudeboules.griffioendewijk.nl

 • 4e griffioenloop

  vanavond is de 4e griffioenloop gehouden in samenwerking met Dynamica. Veel kinderen en volwassen gingen de 1.5, 5 of 10km aan. Foto's hiervan zijn terug te vinden in het fotoalbum.

  Indien u geinteresseerd bent in één of meerdere originele foto's kunt u een berichtje sturen, o.v.v. het nummer, naar Marcel Wolf via deze link.

 • Verslag platform 'griffioen'

  Platform verslag

 • Koninginnedag 2012

  Ondanks het slechte weer was er toch nog een hele opkomst voor het fietsversieren. Gelukkig hoefde niemand nat te worden want de fietsen mochten binnen worden versierd. Foto's zijn hierte bekijken

  30 April in de ochtend waren er de kinderspelen. Circa 90 kinderen hebben het spelletjes parcours afgelegd. Foto's zijn hier te bekijken.

  In de middag was het lekker druk op de kleedjesmarkt.

  's avonds was de druk

  ...
 • Jeu de Boules

  Ook de regen kan sommige boulers niet tegenhouden.

 • Koninginnedag 2012 Vrijmarkt

  Indien u een plaatsje wilt reserveren op de vrijmarkt op 30 April tussen 14:00 en 17:00 uur kunt u zich hieraanmelden.

  Wie een plekje reserveert zorgt dat dit na afloop weer netjes achtergelaten wordt. (We vragen hiervoor een borg van 5 euro) Hoe meer kleedjes, hoe gezelliger onze markt!  We hopen op vele aanmeldingen.

 • Paaseieren zoeken

  Het paaseieren was heel erg geslaagd, maar jammer dat de paashaas niet zoveel eieren had verstopt. Er waren gewoonweg meer kinderen om te zoeken dan verwacht. We zullen aan de paashaas vragen of hij volgend jaar met een vollere mand naar de wijk wil komen, zodat alle kinderen een leuk aantal eieren kunnen vinden. Hopelijk had wel iedereen chocolade mee naar huis en nog belangrijker......hopelijk vond iedereen die daar was het een gezellig uitje......

  Foto's zijn hier te bekijken

 • Paaseieren zoeken  Hee......kom je ook ?????????paasei

  VRIJDAGAVOND 6 APRIL 19:00 !!!

  Dan gaan we paaseieren zoeken.
  We verzamelen om 19:00 bij het wijkcentrum.
  De paashaas heeft er vast weer een heleboel verstopt..en als je het bijzondere ei vind krijg je nog iets
  ...
 • Boules standen doorgeven

  Dit jaar kun je ook zelf weer de jeu de boules standen invoeren via internet. Door middel van de unieke code die je hebt ontvangen bij je aanmelding kun je via onderstaande link de standen doorgeven.

  Standen doorgeven

  Wil je je gegevens achteraf nog wijzigen dan kan dat hier.

  Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en verschillende poules kun je hierbekijken.

  Vanaf dit jaar is het ook mogelijk de jeu de boules gegevens te zien en in te voeren op je mobiele telefoon of tablet. Hiervoor is er een applicatie gemaakt welke

  ...
 • Wijktafel

  De wijktafel is het overlegmoment voor de wijk met de gemeente. Behalve bewoners zitten rond de wijktafel de wijkwethouder, de wijkmanager, een agent van het wijkteam, de opbouwwerker van de wijken een aantal raadsleden. De wijkmanager vormt de schakel tussen de gemeentelijke organisatie, de bewoners en externe partijen. Geregeld komen vakspecialisten van de gemeente op de wijktafel om plannen voor de wijk toe te lichten.

  Woensdag 28 Maart vanaf 20:00 uur is er wederom een wijktafel in het wijkcentrum.

 • "uit de oude doos"

  In de Griffel van november werd verteld in "Straat uitgelicht" dat prinses Beatrix per helikopter Middelburg bezocht. Zij landde achter de Griffioenstraat. Mevr. Regina van 't Hof was erbij in 1967 en heeft een paar kiekjes gemaakt. Zij was zo vriendelijk om die aan ons te doen toekomen.

  IMG 0002

 • Meedoen met Jeu de Boules

  Je kunt je nog steeds, tot 30 Maart, aanmelden voor het 12e jeu de boules toernooi in onze wijk.

  Ben je dus tussen de 15 en 100, woon je in de Griffioen (of ben je donateur) schrijf je dan NU in.

   

  Meld je dus ook aan via onderstaande knop.

   

  AANMELDEN

   

 • Nieuwe update

  Er is een update beschikbaar
  voor de 'Jeu de boules' app.
  Je kunt deze hier downloaden.

 • Jeu de Boules

  Je zou het niet denken maar over slechts 6 weken staan we al weer op de jeu de boules baan.

  Dus om er op tijd bij te zijn kun je je nu al aanmelden via de website. De flyer zal de komende week bij alle wijkbewoners afgeleverd worden.

  Wanneer je je hebt aangemeld krijg je een mail waarin ook weer een code staat waarmee je de standen digitaal kunt doorgeven.

  AANMELDEN

 • Schaatswedstrijd succes

  De schaatswedstrijd op de ijsbaan voor de Middelburcht vandaag was een succes. 4 dagen geleden werd er door enkele vrijwilligers van de wijk bedacht dat het leuk zou zijn om een schaatswedstrijd te houden, mits de elfstedentocht niet door zou gaan. Dat er maar liefst 70 kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 mee zouden doen was boven ieders verwachting. Foto's van dit leuke festijn zijn terug te bekijken in het fotoalbum.

  Wilt u een reactie achterlaten dan kan dit altijd in het gastenboek.

 • Foodmaster muziekquiz

  Stichting Griffioen “de Wijk” organiseert op 3 februari voor de 5e maal haar muziekquiz. Voor velen inmiddels een begrip.
  Door een samenwerking met cafetaria Foodmaster aan de Euromarkt  is de naam van de Quiz veranderd in DE FOODMASTER MUZIEKQUIZ. Dit cafetaria zal deze avond voor de nodige hapjes zorgen.
  Een aantal muzikale wijkbewoners  heeft zich verdiept in muziek uit de jaren ’60, ’70, ’80, ’90 en ’00 tot heden. Ze hebben dit samengevoegd in een leuke, gezellige quiz, bestaande uit 6 ronden, dit jaar is er één ronde met zowel klassiek als filmmuziek bijgekomen.

 • Dart toernooi

  Op 20 Januari, vanaf 19:30 uur, gaan we weer een darttoernooi houden.

  Inschrijven kan tot 19:00 uur via deze link.

   

   

 • Creamiddag 'kerstballen maken'

  Woensdagmiddag hebben circa 10 kinderen fantastisch mooie kerstballen gemaakt.

  Foto's zijn te bekijken hier.

 • Sinterklaas

  Vandaag zijn er circa 35 kinderen op bezoek geweest in het wijkcentrum want Sinterklaas en zijn pieten kwamen langs. Het was heel gezellig en er zijn weer heel wat cadeautjes uitgedeeld door de sint.

  Foto's zijn te bekijken in het fotoalbum. Indien u geinteresseerd bent in foto's kunt u een bericht sturen naar Marcel Wolf. U krijgt dan de originele foto's via de mail opgestuurd. Hieraan zijn geen kosten verbonden.
   dsc0175 dsc0104 dsc0171

 • Creamiddag 'kaarten maken'

  Het was deze woensdagmiddag weer supergezellig.

  We gingen kaarten maken, want tenslotte is het weer kerst voor je het weet en dan is het natuurlijk leuk als je mooie zelfgemaakte kaarten kunt versturen.

  Mooi, dat waren ze zoals op de foto’s duidelijk te zien is. Er werd dan ook hard gewerkt aan de mooiste creaties. Zelfs prachtige 3D-kaarten werden gemaakt! Alle kinderen gingen met een aantal heel mooie kaarten naar huis.

  Foto's zijn te bekijken in het fotoalbum.

 • Halloweenfeest aanbeladressen

  Wie wil er snoepjes, koekjes of fruit uitdelen op zaterdag 29 oktober tussen 18:30 en 20:30 ???

  Op Zaterdag 29 oktober a.s. willen we een Halloweenfeesthouden voor kinderen uit de wijk. We willen verkleed 's-avonds door de wijk om aan te bellen voor snoepjes, koekjes of fruit. Het zou leuk zijn als we een mooie route kunnen lopen door de wijk langs een aantal huizen.

  Wanneer u het leuk vind dat er kinderen bij u aanbellen voor iets lekkers, dan kunt u zich opgeven bij Mariët van den Berge. Graag voor woensdag 26 oktober, zodat wij uw adres kunnen opnemen op een route-lijst. Dan weten de kinderen in welke straat en bij welk huisnummer ze kunnen aanbellen.

  We hebben dit jaar ook een "pompoenprijs" voor het mooist/meest originele huis

  ...
 • GEZOCHT aanbeladressen

  Wie wil er snoepjes, koekjes of fruit uitdelen op zaterdag 29 oktober tussen 18:30 en 20:30 ???

  Op Zaterdag 29 oktober a.s. willen we een Halloweenfeesthouden voor kinderen uit de wijk. We willen verkleed 's-avonds door de wijk om aan te bellen voor snoepjes, koekjes of fruit. Het zou leuk zijn als we een mooie route kunnen lopen door de wijk langs een aantal huizen.

  klik verder om aan te melden

 • Halloweenfeest


  Op zaterdag 29 oktober gaan we Halloween vieren. Kom je ook?????

  We gaan weer een Halloweenfeest houden. Deze keer gaan we griezelige spelletjes doen!!! Wij gaan ondertussen schminken en als jullie starten we in het wijkcentrum. Er is de mogelijkheid om frietjes+snack mee te eten tegen een bijdrage van 2,- per kind en 2,50 per volwassene. Rond 17:00 zullen we de frietjes met kroket of frikandel bestellen en daarna eten. Friet van Sjaak, want die smaakt!!!!!llie het gezellig maken wordt 't echt een feestje!! Om 15:0

  Klik hier voor meer informatie

 • Halloweenfeest geslaagd

  Halloween was weer een succes dit jaar. 33 Kinderen waren er 's middags bij de spelletjes en het frietjes eten en 's avonds kwamen er nog ouders met kinderen de lijst ophalen waar ze konden aanbellen. Er zullen zo'n 40 - 50 kinderen door de wijk hebben gelopen op zoek  naar aanbel-adressen. En daar hadden we er dit jaar 12 van, waarvan bijna alle huizen heel mooi versierd. Er waren huizen bij die ook wel een prijs hadden verdient, maar die hadden zich niet aangemeld voor de pompoenprijs. Een jury onder de 15 jaar heeft beslist naar welk huis dit jaar de pompoenprijs ging en dat werd Hugo de Grootlaan nummer 26.
  Kijk voor foto's in het fotoalbum.

 • Halloweenfeest

  Op zaterdag 29 oktober gaan we Halloween vieren. Kom je ook?????

  We gaan weer een Halloweenfeest houden. Deze keer gaan we griezelige spelletjes doen!!! Wij gaan ondertussen schminken en als jullie het gezellig maken wordt 't echt een feestje!! Om 15:00 starten we in het wijkcentrum. Er is de mogelijkheid om frietjes+snack mee te eten tegen een eigen bijdrage van €2,- per kind en €2,50 per volwassene. Rond 17:00 zullen we de frietjes met kroket of frikandel bestellen en daarna eten. Friet van Sjaak, want die smaakt!!!!!

 • Foto's creamiddag

  Vanmiddag heeft een hele groep kinderen een dromenvanger gemaakt. Klik op de foto om meer foto's te bekijken.

 • Wandeling Oranjezon gaat niet door.

  Wegens omstandigheden gaat de wandeling in het waterwingebied in Oranjezon niet door. Als alternatief gaan we nu, onder leiding van een boswachter,  naar de Eendenkooi in Oostkapelle.

  Vertrek stipt om 19.00 uur zodat we op tijd op de plek van bestemming kunnen zijn waar de boswachter op ons zal wachten. Ik hoop dat er voldoende animo zal zijn.

 • Foto's stoepkrijten

  Vanmiddag liet het weer het gelukkig nog toe om te stoepkrijten. Klik op de foto om meer foto's te bekijken.

 • Nieuwe website

  Voor het nieuwe seizoen heb ik de website weer eens in een nieuw jasje gestoken. Nog niet alles is overgezet daarom is de oude website nog te bekijken via deze link.

 • Seizoen is weer ten einde

  Gisteren hebben we het seizoen afgesloten met het 11e jeu de boulestoernooi wat is gewonnen door Harry Christiaanse en Adrie Faes.
  Helaas was het weer niet geweldig maar al met al was het toch een geslaagde dag, mede door het heerlijke eten wat iedereen had bereid.
  De uitslagen zijn hier te bekijken. Er zijn ook nog enkele foto's gemaakt die hierte bekijken zijn.
  Het bestuur wenst iedereen een fantastische vakantie toe en hoopt jullie wederom te verwelkomen begin September.
 • 4e ronde bekend

  Zaterdag 25 Juni is de finaledag van het 11e jeu de boulestoernooi in onze wijk.

  Wilt u komen kijken dan kan dat. De ingang is tegenover Seisweg 148.

  Gedurende de hele dag zijn er wedstrijden en om 16:00 uur de finale partij.

  Bekijk de indeling hier.

 • de 2e ronde

  Vanaf afgelopen maandag is de 2e ronde gestart. Wederom kun je digitaal de standen doorgeven. Door middel van de unieke code die je hebt ontvangen bij je aanmelding kun je via onderstaande link de standen doorgeven.

  Standen doorgeven

  Wil je je gegevens achteraf nog wijzigen dan kan dat hier.

  Een overzicht van de gespeelde wedstrijden en verschillende poules kun je hierbekijken.

 • Griffioenloop

  6 Mei heeft er voor de 3e keer de Griffioenloop plaats gevonden. Maar liefst 164 deelnemers deden mee voor de 1,5km (kinderloop), 5km en 10.

  p.s. De film neemt nog enige tijd in beslag om te monterenWink maar Arjan Schotanus heeft wel diverse foto's gemaakt. Deze zijn hierte bekijken.

 • Koninginnedag 2011

  Mooier kon het bijna niet. Alles werkte mee om er een geslaagde dag van te maken.

  Als voorbereiding begonnen de kinderen op 29 april 's middags hun fiets zo mooi mogelijk te versieren voor de optocht op Koninginnedag.

 • Komende activiteiten

  De komende tijd hebben we de volgende activiteiten die de aandacht verdienen:

  • 20 Mei : Wandeling Veerse bos. Aanmelden via deze link.
  • 4 Juni : grote opening wijkcentrum en jaarmarkt.
 • Sjoelen

  Vrijdag 18 Februari was er wederom een sjoeltoernooi.

  Met circa 10 kinderen en volwassenen werd er tegen elkaar gestreden.

  Uitslag Kinderen:

  1. Kevin
  2. Flore
  3. Sean

  Uitslag volwassenen:

  1. Stefan
  2. Gerrit
  3. Petra

  Voor foto's kijk in het fotoalbum.

 • Vacatures

  Twee van onze bestuursleden (Ankie en Carla) nemen afscheid. Door drukke werkzaamheden kunnen zij het bestuurswerk niet langer uitvoeren zoals zij graag zouden willen. Zij geven aan op termijn, als een nieuw lid zich aanmeld, terug te treden als bestuurslid. Wel blijven ze, en daar zijn we heel blij mee, beschikbaar als vrijwliger voor onze stichting.

  Heeft u goede ideeen?  Heeft u iets origineels in gedachte? Heeft u iets bij te dragen aan het welzijn van onze wijk en haar bewoners? Als u/je interesse heeft/hebt om ons team te komen versterken laat het ons weten.!

 • Nieuwe foto's

  In het fotoalbum staan foto's van het Sinterklaasfeest en de creamiddag.

 • Bridgen in de wijk

  Vanaf 14 oktober 2010 kan er op donderdagmiddagen van 14.00 – 17.00 uur worden gebridged in het clubhuis van de wijkvereniging - ingang aan de Europalaan tegenover nummer 14 - op basis van “inloopbridge”. 

  Eind 2010 wordt bekeken of deze nieuwe activiteit levensvatbaar blijkt.

  Voor informatie kunt u terecht bij:

  Foto's vogelspotten

  17 September zijn circa 15 wijkbewoners onder leiding van een boswachter vogels wezen spotten rondom Westkapelle.

  Bekijk nu de foto's hier.

   

   

 • NIEUWE WIJKCENTRUM

  Bekijk nu de foto's van het plaatsen van het 'nieuwe' wijkcentrum hier.

   

 • Nieuw seizoen

  3 september kunt u weer terecht in ons oude vertrouwde wijkcentrum aan de Griffioenstraat 36.
  Ja, u leest het goed. Vanwege de uitbreiding met maar liefst 8 portocabines en de daarbij benodigde diensten van het NUTS bedrijf krijgt ons wijkcentrum een eigen huisnummer.

  Vanaf 1 September zal er gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden. 8 en 9 September zullen de portocabines geplaatst worden. Hierna zal er nog veel werk moeten worden verzet door vrijwilligers. We proberen echter de overlast in het huidige wijkcentrum zoveel mogelijk te beperken. Foto's van de voortgang zijn hier te bekijken.

  We zien u graag terug elke vrijdagavond vanaf 3 september.

 • 17 September wandeling

  17 September gaan we een leuke wandeling maken in het natuurgebied 'het Vroon' bij Westkapelle. Dit onder leiding van een boswachter met zijn verhaal.

  Heb je ook zin om mee te gaan, samen met je vader, moeder of vriendje, geef je dan nu op.

  Vertrek om 19:00 uur vanaf het wijkcentrum met auto's. Wie mee wil deze avond kan zich opgeven via dezelink. Je kunt hier ook opgeven of je wilt rijden.

 • Geschiedenis

  Benieuwd hoe het oude wijkgebouw aan de Olmenlaan er ook al weer uitzag? Kijk nu in het fotoalbum voor een stukje historie.

   

 • Wijktafel

  De gemeente Middelburg vindt het belangrijk dat bewoners invloed kunnen uitoefenen op wat er in hun wijk gebeurt. De afgelopen jaren heeft Wijkaanpak veel betekend in het behoud en verbetering van de leefbaarheid in de wijken. Ook heeft het gemeentebestuur veel geleerd van de argumenten en ideeën van bewoners.

  De wijktafel is het overlegmoment voor de wijk met de gemeente. Behalve bewoners zitten rond de wijktafel de wijkwethouder, de wijkmanager, een agent van het wijkteam, de opbouwwerker van de wijken een aantal raadsleden. De wijkmanager vormt de schakel tussen de gemeentelijke

  ...