Het wijkteam wordt gevormd door een groep betrokken inwoners van de wijk samen met de wijkmanager van de gemeente. Het wijkteam onderhoudt goede contacten met de wijkbewoners, wijkmanager (mevrouw Rianne van Iwaarden), wijkwethouder (de heer Chris Simons), stichtingen in de wijk, zorgcentra etc.

Zo leggen we verbindingen tussen bewoners onderling en de gemeente, we luisteren naar wat er in de wijk leeft, zoeken samen naar oplossingen en verwijzen waar nodig door. We streven naar een leefbare wijk waar het prettig wonen is en waar een goed onderling contact mogelijk is.
Wilt u zelf iets ondernemen, in of voor de wijk, dan kunt u bij ons terecht voor advies en ondersteuning. Mochten wij niet voldoende kennis in huis hebben dan proberen wij u in contact te brengen met personen of instanties die u verder kunnen helpen.

Samenstelling

Het wijkteam is op dit moment als volgt samengeteld.
Wim Schuitema (technisch voorzitter), Wim de Meurichy (secretaris), Jaap Zock, Marien Boonman, Harry Christiaanse, Margo Corbijn, Rianne van Iwaarden, Ella Lijnse, Bert Metselaar, Marco Paauwe, Irveline Stoltink en Kirstie van der Hei
de-Güthe.

Heeft u belangstelling voor het lidmaatschap van het wijkteam, laat dit even weten. We streven naar een sterk en breed samengesteld wijkteam.

Contact

U kunt contact opnemen met de secretaris van het wijkteam de heer Wim de Meurichy.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.                 telefoon: 0118-627480

Actueel

De wijk Griffioen is een mooie groene en ruim opgezette wijk waar men graag woont. Dat willen we minstens zo houden, en liever nog beter. Stilstand is achteruitgang, dus samen zullen we onze schouders eronder moeten zetten om het leefklimaat in onze wijk te blijven verbeteren.
Daarom is door het Wijkteam een visie opgesteld voor de komende 10 jaar. Deze is o.a. gebaseerd op een eerdere visie uit 2008, diverse rapportages en rapporten, discussie over de zgn. Blauwe Zones en de resultaten van een themamiddag met wijkbewoners op 30 mei 2015.
Op basis van deze visie heeft het Wijkteam een Uitvoeringsprogramma voor het jaar 2016 opgesteld waarin is opgenomen wat op korte en middellange termijn kan worden gerealiseerd. Hierin zijn vier centrale thema’s benoemd nl. Zorg en Welzijn (trekker Harry Christiaanse), energie neutrale wijk (trekker Marien Boonman), Cleene Hooge en Poppendamme (trekker Marien Boonman)en Ruimtelijke ontwikkeling, infrastructuur en veiligheid (trekker Wim de Meurichy).
In de laatste vergadering van het Wijkteam van 9 maart 2016 is het uitvoeringsprogramma 2016 Griffioen, wijk van de toekomst 2015-2025 vastgesteld en zijn de taken verdeeld. Het komend jaar wil het Wijkteam samen met de wijkbewoners, de gemeente en andere belanghebbenden in gesprek gaan over het verder ontwikkelen en uitvoeren van ideeën en activiteiten.
Als u mee wilt werken aan het uitvoeren van de diverse projecten neemt u dan contact op met de secretaris van het Wijkteam, Wim de Meurichy (tel. 627480) of bij een van de trekkers van de thema’s.

De verslagen van vorige vergaderingen vindt u hieronder.

 

Uitvoeringsprogramma 2016

maart 2016

januari 2016

november 2015

september 2015

Resultaten themadag 30 mei 2015

mei 2015

februari 2015

Laatst geupdate : 29-4-2016