Keftedes
soort Hoofdgerecht
aantal personen 4 personen
bereidingstijd 75 minuten
kindvriendelijk Kindvriendelijk

 

 

Keftedes – zomerse Griekse gehaktballetjes
Dit recept kun je altijd een beetje aanpassen aan de beschikbare kruiden. In de zomer maak ik ze vaak met platte peterselie, majoraan, citroenmelisse en/of munt.

 
Recept

Benodigdheden

Boodschappenlijstje voor ca 20 gehaktballetjes (hoofdmaaltijd 4 personen)
- 2 witte of lichtbruine boterhammen zonder korst
- 500 g rund- of lamsgehakt
- 1 losgeklopt ei
- 1 geraspte ui
- 5 el gemengde verse kruiden, fijngehakt (keuze uit: platte peterselie, majoraan, munt, citroenmelisse, tijm)
- 1 tl gedroogde oregano
- zout en versgemalen zwarte peper.
- 3 el bloem
- 3 el olijfolie
- 1 tl fijngehakte peterselie om te bestrooien
- partjes citroen om erboven uit te knijpen (naar wens)

Week de boterhammen 10 minuten in water, knijp uit en doe het brood in een kom. Voeg toe: het gehakt, de verse kruiden, gedroogde oregano, losgeklopt ei, geraspte ui, zout en peper. Kneed het mengsel goed door elkaar. Maak balletjes ter grootte van een walnoot en rol ze door de bloem. Verhit olijfolie in een pan en bak de gehaktballetjes gaar en bruin. Laat ze op keukenpapier even uitlekken, doe ze in een schaal en bestrooi met wat fijngehakte peterselie. Geef er partjes citroen bij zodat iedereen naar wens wat citroensap erover kan druppelen.

Smakelijk!

Corry Brand