IMG 6220
soort Hoofdgerecht
aantal personen 4 tot 5 personen
bereidingstijd 30 minuten
kindvriendelijk Kindvriendelijk

Zomer, zon, barbecue, buiten eten, daar past een frisse aardappelsalade bij! Kies voor lekkere aardappelen en verse kruiden.

Boodschappenlijstje voor 4 tot 5 personen:

800 gram vastkokende aardappelen, geschild en in stukken

1 el citroensap

3 el goede olijfolie (extra vierge)

Versgemalen peper en zout

½ rode ui, fijn gesnipperd

250 g kerstomaatjes, liefst in verschillende kleuren, gehalveerd

¼ tot ½ komkommer (afhankelijk van formaat), van zaadlijsten ontdaan en in blokjes

Blaadjes van een paar takjes verse munt

Kook de aardappelen gaar, giet ze af, stoom droog en laat ze heel even ietsje afkoelen. Snijd de aardappelen dan in plakjes in doe ze in een schaal. Klop citroensap, olijfolie met wat peper en zout tot een dressing en vermeng met de ui. Giet dit over de aardappelsalade en vermeng goed. Zet het geheel liefst paar uur in de koelkast zodat het goed kan intrekken. Haal een uur voor serveren de salade uit de koelkast en doe de kerstomaatjes, komkommer en grof gesneden verse munt* erbij.

Serveer het bij de barbecue, met een koel glas witte wijn. Smakelijk eten!

* Variatie: vervang de munt door dille en el kappertjes. Peterselie en basilicum kan ook.


Recept juni 2018 - Frisse aardappelsalade


Lees meer:

Recept april 2018 - Pastaschotel met gehakt


Lees meer:

Recept januari 2018 - Winterwarm stoofgerecht met rundvlees en aubergine


Lees meer:

Recept oktober 2017 - Kipstoofschotel met verveine


Lees meer:

Recept juni 2017 - Keftedes


Lees meer:

Recept maart 2017 - Lamspilav met wortelen


Lees meer:

Recept december 2016 - Kruidige gehaktballetjes met groene kool


Lees meer:

Recept oktober 2016 - Pasta met zeebanket


Lees meer:

Zomerrecept juli 2016 - Gehakt uit Smyrna


Lees meer:

Recept maart 2016 - Spinazie pompoentaart met tijm


Lees meer:

Recept januari 2016 - Runderstoofvlees in tomatensaus


Lees meer:

Recept oktober 2015 - Rozemarijn frietjes


Lees meer:

Zomerrecept 2015 - Kruidige salade met Oostindische kers


Lees meer:

Recept juni 2015 - Tomatenburgers


Lees meer:

Recept april 2015 - Gevulde avocado met gerookte zalm


Lees meer:

Recept februari 2015 - Groentetaart met verse groene kruiden


Lees meer:

Recept december 2014 - kalfssnitzels met salie


Lees meer:

Recept oktober (griffel) 2014 - Kipschotel met linzen


Lees meer:

Recept september 2014 - Komkommersalade met yoghurt en dragon


Lees meer:

Recept juni 2014 - Kipschotel met sperziebonen


Lees meer:

Recept April (griffel) 2014 - Pompoenpasta met chorizo


Lees meer:

Recept maart 2014 - Vegetarische groentenschotel


Lees meer:

Recept januari 2014 - Snijbonen met tomaat


Lees meer:

Recept november 2013 - gehaktballetjes in tomatensaus


Lees meer:

Recept Oktober (griffel) 2013 - kleurrijke herfstsoep


Lees meer:

Recept September 2013 - Mediterrane vissoep


Lees meer:

Recept Juni 2013 - Kalfstajine met venkel


Lees meer:

Recept April (griffel) 2013 - Imam Bayildi


Lees meer:

Recept Maart 2013 - Tomatengehaktsaus met aubergine


Lees meer:

Recept Januari 2013 - Kip kokkinisto


Lees meer: