groencheque

 • Wijkmanager Rianne van Iwaarden van de gemeente Middelburg roept de wijkbewoners op ideeën en plannen in te dienen om in aanmerking te komen voor een groencheque van 500 euro:

  Jaarlijks stelt de gemeente Middelburg een groencheque van maximaal 500 euro per wijk beschikbaar. Met het geld kunnen bewoners het groen in hun wijk op eigen initiatief en in eigen beheer uitvoeren. In de mooie groene wijk Griffioen kennen we al vele groeninitiatieven. Zo werd in 2014 de kruidentuin aan de Berkenlaan flink op de schop genomen met geld van de groencheque.. Een prachtig resultaat. U kunt dus met de cheque uw wijk zelf groener en kleuriger maken!

   

  Aanvragen voor 1 oktober

  Aanvragen moeten wel aan een aantal eisen voldoen. Het indienen van een plan alleen is niet voldoende. De aanleg en het onderhoud moeten duidelijk zijn, want die komen ook voor rekening van buurtbewoners. En als die taken worden uitbesteed, moeten zij uit het beschikbaar gestelde bedrag komen. Het geld is uitsluitend bedoeld voor het groen. Bankjes, afvalbakken en andere (speel)voorzieningen vallen niet onder de regeling.

  Hebt u een idee, dan kunt u dit indienen bij wijkmanager Rianne van Iwaarden van de gemeente Middelburg: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon 0118-675536.

  Zij bespreekt alle ideeën met de leden van het Wijkteam Griffioen en gezamenlijk wordt bekeken of het initiatief aan de voorwaarden voldoet en haalbaar is.

  U kunt uw plan indienen tot 1 oktober 2014.